Propietats del marisc

 

PROPIETATS I BENEFICIS NUTRICIONALS  DEL PEIX I EL MARISC

Avui dia existeix un consens científic sobre els beneficis associats al consum de peix i marisc en el context d´una dieta equilibrada degut a l´aportació de nutrients que permeten, a més, reduïr els riscos de patir determinades infermetats.

 El peix és baix en grasses saturades i una font molt important d´omega-3, que en els últims anys es perfila com un nutrient amb múltiples beneficis per la salut, ja des de l´embaràs i per suposat també a l´infància. L´omega-3 ajuda a controlar la pressió arterial, redueix la tassa de colesterol i millora les funcions cardíaques.

El peix aporta també calci, ferro, vitamines A, B i D, zinc… A més, el consum de peix aporta als nens el iode necessari per al desenvolupament del sistema central.

 El marisc és un aliment molt important en la nutrició, ja que és ric en proteïnes, vitamines i minerals. I el millor de tot és que gairebé no té calories i té molt poca grassa, així que és ideal per dietes. Aquest tipus d´aliment és excel·lent proveïdor de minerals com el ferro, el fosfor, el zinc, el potassi i el iode, a més de contenir importants quantitats de vitamines A, B i D.

 Segons la prestigiosa revista mèdica “The Lancer” i experts d´universitats d´Estats Units i Anglaterra, el consum de menys de 340 grams setmanals de marisc durant l´embaràs està associat amb un risc potencial d´un desenvolupament verbal més lent. També observaren que una ingesta inferior de productes del mar es relacionava amb un desenvolupament social, comunicatiu i motor per baix dels estàndards òptims.

 El marisc compta també amb nutrients que produeixen efectes revitalitzadors, ja que s´afirma que és “mà de sant” per als efectes secundaris d´una nit de festa i l´ingesta d´alcohol, el que fa que el marisc funcioni com un excel·lent diürètic.

 Una de les altres propietats del marisc és que és un aliment afrodisíac degut a les seves propietats i components. Conquistadors com Casanova usaven ostres com a estratègia de seducció que complementaven amb la forma de prendre-les: els hi posava directament a la boca de les seves amants. Per al TAO (el significat més important en la filosofía xinesa) el marisc és un element ric en “Qi” (energètic) i Yang (masculí), que perteneix a l´aigua i afrodisíac.

Aquesta entrada ha esta publicada en noticias. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.